1. Home
  2. /
  3. Vijesti - biciklizam
  4. /
  5. 20chocolate Downhill Cup 2024 započinje s “utrkom 0” 16. ožujka!

20chocolate Downhill Cup 2024 započinje s “utrkom 0” 16. ožujka!

20chocolate Downhill Cup 2024 započinje s “utrkom 0” 16. ožujka 2024. godine, nakon čega slijedi 6 utrka za osvajanje bodova!

Nakon test utrke na stazi Golovec, Slovenski Downhill Cup će imati četiri domaće utrke od svibnja do rujna, plus po jednu u Austriji i Hrvatskoj.

20chocolate Downhill Cup 2024

20chocolate downhill cup Kalendar 20chocolate Downhill Cupa za 2024. je tu! Ponovno počinjemo s Golovec Trails Test Day u Ljubljani. Događaj je već za koji dan – u subotu, 16. ožujka. Prijave su otvorene.

Utrke za bodove počinju sa svjetski poznatom utrkom, DH Pohorje u Mariboru, u subotu, 4. svibnja. Utrka također otvara auner Austrian Gravity Series.

Domaćin druge utrke Cupa, posljednji vikend u lipnju, još uvijek nije objavljen. Sredinom srpnja slijedi još jedna klasika, DH Sor’ca na Soriškoj planini.

Krajem srpnja ponovno se udružujemo s auner Austrian Gravity Series (aAGS), slovenski Cup će se prvi put održati u Lienzu, u Istočnom Tirolu. Nije tako daleko kako zvuči, sat i 45 minuta vožnje od tunela Karavanke.

Downhill natjecatelji će uživati u ljetnim praznicima ove godine, s povratkom na Kope 18. kolovoza. Nema boljeg načina bijega od ljetne vrućine od utrke na novoj stazi u planinama!

Prije kraja rujna i za finalnu rundu, ponovno ćemo posjetiti Hrvatsku, planinu Sljeme iznad Zagreba.

Pročitajte originalnu vijest na engleskom.