1. Home
  2. /
  3. NINO RUŽIČKA – KLJUČNA OSOBA RONIN SPORTA

NINO RUŽIČKA – KLJUČNA OSOBA RONIN SPORTA

Nino Ružička i njegova strast prema sportu, njegovo ogromno iskustvo, potvrđene i nagrađene vještine ključni su elementi poslovanja tvrtke Ronin Sport d.o.o. iz Zagreba koju je osnovao 2005. godine.

Tvrtka se bavi veleprodajom i maloprodajom biciklističke i skijaške opreme, organizira MTB ture i sportske izlete te pruža usluge najma opreme. Zašto je Nino ključna osoba Roinin Sporta i kako i sami možete to iskoristiti, saznajte u nastavku.

Biciklizam – downhill & cross country pionir hrvatskog brdskog biciklizma

Kao Downhill & Cross Country pionir hrvatskog brdskog biciklizma, Nino Ružička je osvojio mnoge naslove i sudjelovao u prestižnim natjecanjima poput Svjetskog kupa, Svjetskih i Europskih prvenstava te Alpe Adria Cupa. Osnovao je i predsjedavao brdsko-biciklističkim klubom Medveščak (sada Zlatni Medvjed) u kojem je vodio treninge i kondicijske pripreme članova kluba (npr. za MTB Cape Epic Maraton etapnu utrku, Južna Afrika, Cape Town 2011. i 2012. godine). Od 2004. do 2011. godine, bio je dio Hrvatskog Biciklističkog Saveza u kojem je imao važnu ulogu izbornika Hrvatske MTB reprezentacije. Sudjelovao je u vođenju reprezentacije na Europskim i Svjetskim prvenstvima, uključujući ona održana u Škotskoj, Grčkoj, Italiji i Austriji. Nino ima i diplomu trenera biciklizma od strane UCI World Cycling Centre.

Skijanje – strast prema snijegu

Ninino sportsko iskustvo nije se zaustavilo samo na biciklu, već se Nino potvrdio i na skijama. Aktivno je sudjelovao u FIS Masters svjetskom skijaškom kupu, osvajajući brojne nagrade i priznanja za svoje skijaške vještine (od 2015.-19. godine pobjednik prvenstva Americas Cup, Valle Nevado, Nevados de Chillan, Chile; 7 zlata, 2 srebra, 2 bronce: SG, VSL, SL, kombinacija).
Bio je dio organizacije FIS World Cup – Snježna kraljica, te je bio dio Hrvatskog Demo Teama (proglašen je članom top 10 najboljih HR demonstratora skijanja). Aktivno je sudjelovao u organizaciji utrka, a kao FIS serviser pomagao je juniorskom CroSki timu i CroSki Demo timu. Tijekom svoje karijere, stekao je licencu za učitelja skijanja (Nacionalni demonstrator skijanja).
Od 1998. do danas organizira škole skijanja, skijaška putovanja te tjedne i vikend skijanja za djecu i odrasle.

Osobno savjetovanje

Želite li „iskoristiti“ Ninino bogato znanje i vještine u području biciklizma i skijanja, recimo pri kupnji opreme, dogovorite OSOBNO SAVJETOVANJE na broj: 091 505 19 59. Napomena: savjetovanje nije besplatno.